Održana županijska izborna skupština Zajednice Utemeljitelja HDZ-a BPŽ

Jučer je u Slavonskom Brodu održana prva županijska izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije. Dosadašnji predsjednik dr. Tomislav Teskera iznio je izvješće o radu Zajednice, ponovno je izabran za predsjednika ZU HDZ Brodsko-posavske zajedno s novim Županijski odborom od 17 članova, Nadzornim odborom i izaslanicima za 8. Sabor Zajednice utemeljitelja.

Skupu se obratio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić zahvaljujući se utemeljiteljima na doprinosu u stvaranju HDZ-a 1989./1990. i hrvatske države, a dao je punu potporu okupljanju utemeljitelja u Brodsko-posavskoj županiji. Župan Danijel Marušić govorio je o projektima koje su važne za razvoj županije, a predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja Zdeslav Milas podsjetio na ozračje stvaranja HDZ-a u Slavonskom Brodu 28. prosinca 1989. koji je bio pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana nacionalni demokratski pokret za stvaranje hrvatske države i šire nego sama stranka. Skupu je bio nazočan i tajnik ŽU Dubravko Galović.

U nastavku Skupštine konstituiran je Županijski odbor ZU na kojem je jednoglasno na drugi mandat izabran Tomislav Teskera. Za dopredsjednike izabrani su zastupnica Hrvatskog sabora Ankica Zmaić i Marijan Šapina, za tajnicu ponovno Dragica Alerić, a za rizničara Slavko Milković.