Pobjeda HDZ-a u Slavonskom Brodu u izborima za vijeća mjesnih odbora

Prema prvim neslužbenim rezultatima na jučerašnjim izborima za Vijeće mjesnih odbora u Slavonskom Brodu, veliku pobjedu ostvarila je Hrvatska demokratska zajednica. Od ukupno 144 vijećnička mandata, čak 81 pripao je HDZ-u, dok su liste Duspara Mirko- Nezavisna lista i Socijaldemokratske partije Hrvatske ostvarile 59 odnosno 4 mandata. Od 16 mjesnih odbora, HDZ-ove liste pobijedile su u čak 10 mjesnih odbora što najbolje govori o snažnoj podrški Brođanki i Brođana HDZ-ovim kandidacijskim listama i programima.

Na izbore za Vijeće mjesnih odbora u Slavonskom Brodu od ukupno 50 346 birača izašlo je samo 4854 birača, odnosno 9,64%. Nizak odaziv birača na ove izbore posljedica je zapostavljenosti značaja Mjesnih odbora od Grada Slavonskog Broda. Aktualna vlast u Gradu Slavonskom Brodu nije zainteresirana bolje aktivirati rad Mjesnih odbora, niti ih demokratski uključiti u rad Grada. Nažalost, moć donošenja odluka i raspodjele sredstava trenutno je isključivo pod ingerencijom Grada, centralizirana u rukama Gradonačelnika. Većina je građana neizlaskom na ove izbore jasno pokazala da se ne slaže s takvim načinom upravljanja Gradom.

„Hvala svim sugrađanima koji su izašli na izbore, a posebice hvala svima koji su svoje povjerenje dali listama Hrvatske demokratske zajednice. Također, zahvaljujem svim našim kandidatima kao i nositeljima lista, te članicama i članovima HDZ-a koji su se angažirali u ovim izborima“ istaknuo je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slavonskog Broda Josip Samardžić te dodao: „U našim programima potrudili smo se osvijestiti najvažnije prioritete svakog od šesnaest mjesnih odbora te smo za njih ponudili rješenja. U narednom mandatu ćemo realizirati te programe za ljepši i ugodniji život u Slavonskom Brodu!“

„Ovom pobjedom smo još jednom dokazali kako je HDZ najjača i najveća stranka u gradu Slavonskom Brodu. Naš rad građani prepoznaju, baš kao što su prepoznali kvalitetu naših kandidacijskih listi i izbornih programa. U budućem mandatu važno je nastaviti s radom, opravdati povjerenje građana i naravno, pripremiti teren za nove buduće pobjede u Slavonskom Brodu!“ naglasio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a BPŽ Pero Ćosić.

Predsjednik GO HDZ SB

doc. dr. sc. Prim. Josip Samardžić, dr. med.