Akademska zajednica HDZ-a "Dr Ante Starčević" Brodsko-posavske županije

Akademska zajednica „Ante Starčević“ zasebni je oblik organiziranja unutar Hrvatske demokratske zajednice.

Zajednica okuplja akademske građane, intelektualce koji su – svjesni vlastite odgovornosti za razvoj i napredak hrvatskog društva – zainteresirani za sudjelovanje u pridonošenju općem dobru kroz bolje, svrhovitije korištenje svih hrvatskih, a osobito znanstvenih, inovacijskih i inih ljudskih potencijala. Zajednica okuplja ljude svih socijalnih grupacija – bez obzira jesu li članovi naše stranke ili ne – a koji se priklanjaju politici HDZ-a i prihvaćaju njegova temeljna načela i program.

Svrha je Zajednice poticati slobodu stvaralaštva te razvoj intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka, kao i dodatno ojačati položaj intelektualaca unutar HDZ-a.

Suradnja, pridonošenje i preuzimanje odgovornosti u svim sferama u kojima se govori ili raspravlja o afirmaciji znanosti, obrazovanja, humanizma, kulture i umjetnosti predstavlja glavnu zadaću Zajednice. 

Kontakt

Vodstvo Akademske zajednice HDZ-a "Dr. Ante Starčević" BPŽ

Novosti iz zajednica HDZ-a BPŽ

Održana županijska izborna skupština Zajednice Utemeljitelja HDZ-a BPŽ

Jučer je u Slavonskom Brodu održana prva županijska izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije. Dosadašnji predsjednik dr. Tomislav Teskera iznio je izvješće o radu Zajednice, ponovno je izabran za predsjednika ZU HDZ Brodsko-posavske zajedno s novim Županijski odborom od 17 članova, Nadzornim odborom i izaslanicima za 8. Sabor Zajednice utemeljitelja.

Saznaj više »