Sjećanje na godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

Povodom 23. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana predstavnici Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije, zajedno s izaslanicima drugih stranačkih zajednica i cijele Županijske organizacije HDZ-a, danas su položili vijenac i zapalili svijeće ispred njegova spomenika na Trgu Pobjede u Slavonskom Brodu

„Prisjećamo se prvog hrvatskog predsjednika, tvorca moderne hrvatske države koja je pod njegovim vodstvom stvorena nakon gotovo 900 godina, unatoč protivljenju svjetskih moćnika.

Franjo Tuđman bio je vizionar koji je živio ideju hrvatstva od svoje najranije mladosti. On se cijeloga života znanstveno i temeljito pripremao i dočekao ostvarenje svog sna da Hrvati u javu pretvore višestoljetni san i ponovo ostvare svoje pravo na vlastitu državu, osobito jer su prijašnja dvije države  bile negacija hrvatskih interesa, jer su  nacionalno svjesni Hrvati u bivšoj državi bili građani drugog reda, bez bilo kakve mogućnosti iskazivanja svog hrvatskog identiteta i napredovanja u društvenim strukturama vlasti, a koje su bile uglavnom rezervirane za prosrpske ili projugoslavenske kadrove.

Znajući da to može ostvariti  samo uz jedinstvo hrvatskog nacionalnog bića stalno promičući  pomirenje među Hrvatima, te je tim temeljima i stvorena hrvatska država.

Stoga i danas moramo biti oprezni ne podleći onima koji nas opet hoće podijeliti.

Citirati ću još jednu Tuđmanovu rečenicu:  Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvi sami želimo.“